Marseille zeep

marseille-zeepMarseille zeep ook wel bekend als Savon de Marseille is een 100% natuurlijk product. Marseille zeep bevat uitsluitend natuurlijke stoffen en geen synthetische stoffen. De zeep is in veel verschillende vormen verkrijgbaar. De traditionele variant is kubusvormig en is verkrijgbaar in het groen met olijfolie en wit met palmolie. De vorm van de zeep heeft deze te danken aan de waspraktijk van vroeger. Vrouwen wasten het linnengoed bij een openbare rivier of wasplaats. Hierbij werd een groot vierkant stuk zeep gebruikt, zodat zij er lang mee konden doen en deze met natte handen goed vast te pakken was. De zeep is te koop in verschillende formaten, gewichten en vormen. Vaak is de zeep verpakt in cellefaan, kartonnen doosjes of in blik. De zeep is ook verkrijgbaar met natuurlijke geuren, zoals: Lavendel of Rozen. Savon de Marseille zeep kent zijn oorsprong uit Frankrijk. In de 16e eeuw werden de eerste zepen al gemaakt, toen was het nog een luxe product. Vanaf de 17e eeuw nam de industrie van de Marseille zeep enorm toe. Dit stopte in 1945 toen er een grote opkomst was van synthethische middelen voor persoonlijke hygiëne en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Hedendaags is er nog steeds vraag naar de marseille zeep. Dit komt omdat de zeep 100% natuurlijke ingrediënten bevat en veel voordelen bied tegenover de reguliere zepen. Zo heeft Savon de Marseille zeep een natuurlijke antibacteriële werking en is zeer zacht voor de huid. 

Het gebruik van Marseille Zeep

Savon de Marseille kan zowel voor persoonlijke hygiëne als voor allerlei huishoudelijke taken gebruikt worden. Deze milde zeep op basis van olijfolie of palmolie is geschikt voor elk huidtype, ook voor de gevoelige huid. De zeep kan gebruikt worden door volwassenen, kleine kinderen en babies. De zeep voelt altijd zacht aan, is zeer werkzaam en het is een natuur product. De zeep wordt vaak door artsen bij een probleemhuid aanbevolen als een alternatieve manier. Savon de marseille word veel dingen gebruikt. Zo word de zeep gebruikt als vlekverwijderaar, voor het wassen van kleding, als tandpasta, als ontsmettinsmiddel voor wondjes of als toiletzeep. Het is eigenlijk altijd wel handig om een stuk marseille zeep in huis te hebben, je weet nooit wanneer het van pas komt. savon-de-marseille-logoDaarnaast is savon de marseille zeep nog eens heel zuinig in gebruik en goedkoop. Omdat er tegenwoordig veel zepen verkrijgbaar zijn onder de naam Savon de Marseille, maar buiten Frankrijk en niet op de traditionele wijze gemaakt zijn is er een logo ontwikkeld. Dit logo beschermt de echte Marseille zeep en ben je verzekerd van de orginele zeep.

In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan marseille zepen. Wij verkopen alleen de uit Frankrijk afkomstige en op traditionele wijze gemaakte Savon de Marseille. Onze zepen uit ons assortiment bevatten dan ook het speciale logo. U kunt bij ons kiezen voor de palmolie of olijfolie variant.

 

 • Marseille vlekkenzeep met klei - 100 gram
  Marseille vlekkenzeep met klei - 100 gram
  € 4,25
 • Savon de Marseille blok naturel - 300 gram
  Savon de Marseille blok naturel - 300 gram
  € 3,30
 • Savon de Marseille blok Olijven - 300 gram
  Savon de Marseille blok Olijven - 300 gram
  € 3,30
© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel