Wat is een massage kaars?

Massage-kaarsEen massage kaars kun je net zoals een normale kaars branden. Het verschil tussen een massage kaars en en normale kaars zit 'm in de samenstelling. Waar een normale kaars van paraffine gemaakt is, zijn massage kaarsen veelal gemaakt van sojawas, verzorgende oliën en shea butter (boters). De was waarvan de massage kaarsen worden gemaakt hebben doorgaans een smeltpunt van 45c. Doordat de kaars een laag smeltpunt heeft is de olie meteen bruikbaar na het uitblazen van de kaars. De gesmolten olie kan hierna veilig op de huid aangebracht worden. Massage kaarsen geven een heerlijk geur af en de olie voelt heerlijk warm aan op de huid.

Het gebruik van een massage kaars

De bedoeling van een massage kaars is dat je deze eerst aansteekt bij het lont. Laat de kaars branden tot een gedeelte van de kaars gesmolten is. Dit duur ongever gemiddeld 10 a 15 minuten. In de tussen tijd verspreid er zich een heerlijke geur door de ruimte. Dit is nodig zodat je hierna genoeg gesmolten olie hebt om een volledige massage te kunnen geven. De geur die verspreid word, zorgt voor een heerlijk ontspannen sfeer. Wanneer de massagekaars voldoende gesmolten is en genoeg olie bevat voor de massage, kun je het brandende lontje doven. Wacht hierna vervolgens 1 minuut totdat de gesmolten olie ietsjes is afgekoeld. Voordat je begint test je nog even of de temperatuur niet te hoog is. Dit kun je voorzichtig testen met je vinger of pols. Let's go.. de massage kan beginnen. De gesmolten olie is nu hoogstwaarschijnlijk qua temperatuur gelijk aan je eigen lichaamstemperatuur. Dit geeft een fijn warm gevoel op de huid. Enjoy!

De massage kaarsen uit ons assortiment zijn van het merk Treets en maken de huid soepel en zacht en geven een aangename geur. Heerlijk ontspannend. Ook te gebruiken voor een hand of voet massage. Leuk om is een keer wat nieuws te proberen en om cadeau te geven. Klik hier voor het assortiment.

 • -25%

  Treets Massagekaars - Aqua & Fresh Mint
  Treets Massagekaars - Aqua & Fresh Mint
  € 12,95 € 9,71
 • -25%

  Treets Massagekaars - Sweet Mango & Jasmin
  Treets Massagekaars - Sweet Mango & Jasmin
  € 12,95 € 9,71
© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel