Informatie Soy Wax Melts 

Soy Wax melts zijn kleine geurblokjes bedoeld voor het gebruik in een geurbrander. De geurblokjes zijn als het ware een soort van kleine mini geurkaarsjes, alleen dan zonder lont. Ze worden door Weallloveit.nl met veel liefde en zorg met de handgemaakt in Nederland. De wax melts bieden vele voordelen ten opzichte van andere geurverspreiding producten, zoals: geurkaarsen, wierook en geurolie. Soy wax melts zijn een stuk veiliger en makkelijker in gebruik. Één soy wax tart zal niet spetteren, droog koken of gaan blakeren tijdens het opsmelten in een geurbrander.

Lees verder, of  klik hier en neem snel een kijkje in ons ruim aanbod aan wax geuren. Deze manier van geurverspreiding wordt steeds bekender en populairder in Nederland. Indien u van heerlijke geuren in huis houd, is het zeker de moeite waard om een kijkje in onze webshop te nemen of deze pagina door te spitten!

Heerlijke geuren in huis met wax melts!

soy wax melts

De blokjes uit onze webshop worden gemaakt van EcoSoya was. Deze wassoort is 100% natuurlijk, waardoor niet schadelijk u en milieu. De ECO-was is gemaakt van Soja afkomstig uit Noord-Amerika. Deze was is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. Het regenwoud hoefde hier niet voor te wijken en niemand hoeft er zijn eigen aanbouw voor op te offeren. De was is plantaardig, biologisch afbreekbaar en absoluut niet giftig. Indien de was op de uw kleding per ongeluk komt, kan deze met de gewone was uitgewassen worden. Daarnaast zijn ze verpakt in een cupje, waardoor de geur optimaal behouden word.  Waxmelts worden ook wel wax tart melts, little hotties of melts genoemd.  Een wax melt is 10 gram en kent een geurafgifte duur van 6 a 8 uur.

Hoe wax melts gebruiken?

De wax melts van Weallloveit.nl zijn erg makkelijk en schoon in gebruik. Voor het laten opsmelten van een wax melt heeft u een geurbrander en theelicht nodig. Kies een van de wax geuren naar keuze en verwijder het blokje uit het cupje. Nu kunt u het blokje in het schaaltje van de geurbrander neerleggen. Steek hierna het theelichtje aan en plaatst deze in de geurbrander onder het schaaltje. De warmte van het brandende theelicht stijgt naar boven, waardoor de wax melt zal gaan smelten. Zodra de was geheel vloeibaar is, zal de heerlijke geur verdampen en zich door de ruimte verspreiden. De was van de wax melts zelf, zal nooit verdampen en zal na gebruik stollen. De hoogte van de geurbrander is bepalend voor de sterkte van de geur. Een lage, grote brander laat de geur sneller verdampen, waardoor de geur korter, maar krachtiger is. Een brander van 10 cm of hoger is het meest ideaal.Ook is het van belang dat brandbare materialen niet in de buurt van de geurbrander staan. Pas goed op met kinderen en huisdieren, zorg ervoor dat zei niet in aanraking kunnen komen met de geurbrander. Ook al ruiken onze wax melts soms om op te eten, ze zijn uiteraard absoluut niet geschikt voor consumptie! Voeg geen water toe.

De resterende was uit de geurbrander verwijderen

Tijdens het branden van wax melts zal de geurolie verdampen, maar de was van het geurblokje zelf niet.De overgebleven EcoSoya was dient verwijdert te worden en dit kan op verschillende manieren:

  • Pak keukenpapier en gebruik hier een stuk voor en plaats deze onder de geurbrander om vlekken door geknoei te voorkomen. Laat de wax melts smelten zodat deze geheel vloeibaar word. Pak hierna flinke prop keukenpapier en absorbeer hiermee de vloeibare was.
  • Laat de onderkant van het schaaltje op de geurbrander heel even verwarmen. Oftewel plaats voor 1 minuut ongeveer het brandende theelichtje onder de brander. Hierdoor zal de onderkant van de was vloeibaar worden, waardoor de gehele waxmelts met behulp met een stukje keukenpapier er uit gewipt kan worden.
  • Leg de geurbrander met de gestolde resterende Ecosoya was een aantal minuten in de vriezer. De was zal gaan krimpen, waardoor deze los laat en gemakkelijk eruit gehaald kan worden.

Vele soorten geuren waxmelts online

Informatie_Soy_Wax_MeltsGaat u voor een heerlijke kerstgeur om in de kerstsferen te komen? Of gaat u voorkeur meer uit naar ontspannende rustgevende geur van Lavendel? Voor iedere herinnering, stemming en sfeer is er wel een heerlijke geur wax melt. Het is ook mogelijk om de Soy wax melts in cupjes uit ons assortiment met elkaar te combineren. Zo kunt u uw eigen geur –en kleurcreaties maken. Houd bij het combineren van wax melts wel rekening met de grootte van de brander. Wij raden het gelijktijdig en overmatig gebruik van wax melts af. 

Let op: Wax melts zijn niet giftig, maar absoluut niet bedoeld voor consumptie. Zorg ervoor dat huisdieren en uw kinderen niet in de buurt komen van de geurblokjes.

Zit u favoriete wax melts geur er niet bij? Laat uw suggestie berichtje achter in onze gastenboek en wij zullen bij veel aanvraag van een geur deze opnemen in het assortiment.

 

© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel