De werking van geuren

Veel mensen zijn gek op heerlijk ruikende geuren in huis. Dit is niet zomaar, geuren hebben namelijk een grote invloed op hoe wij ons voelen. Geuren kunnen herinneringen en emoties oproepen. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat bepaalde geuren het koopgedrag kunnen beïnvloeden! Ook spelen geuren een rol bij smaakbeleving en de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen. Geuren kunnen veel emoties en stemmingen opwekken bij mensen. Zo zijn er geuren die comfort, geluk, zelfvertrouwen en rust kunnen geven en opwekken. Op deze pagina leest u hoe en waarom het komt dat geuren een grote invloed op ons kunnen hebben.

De werking van geuren | De emotionele werking van geuren

Mensen hebben boven in de neus het reukorgaan zitten. Het reukorgaan is een zeer sterk zintuig. Wanneer een bepaalde geur of parfum word opgesnoven door de neusholte binden de geurmoleculen zich met  de zintuigcellen.  Er hoeft maar één zintuigcel in de neus geprikkeld te worden voor een signaal naar de hersenen. Wanneer het signaal van de geur aankomt in de hersenen word er een betekenis aan de geur gegevens. Het reukorgaan staat namelijk in contact met het limbisch systeem. In het limbisch systeem bevinden zich de emoties en het geheugen. De geur kan een fijn signaal zijn maar ook een waarschuwing signaal. Bijvoorbeeld bij het waarnemen van een brand geur. Ook ruiken mensen aan fruit om te kijken of het nog wel goed is. In de neus bevinden zich circa duizend olfactorische receptoren. Dit is moeilijk woord maar zij zorgen ervoor dat veel geuren een betekenis hebben. Mensen hebben persoonlijke voorkeuren of iets lekker of niet lekker ruikt. De voorkeur van deze geuren worden bij de mens in de jeugd gevormd. Veel soorten geuren kunnen een reactie geven aan het onderbewustzijn van de mens. Dit komt doordat het olfactorische hersenkwab verbonden is met het limbisch systeem. Zoals hierboven eerder genoemd, zorgt het limbisch systeem een groot deel voor de emoties en gevoelens. Geuren doen veel meer dan wij denken. Mannen en vrouwen kunnen bijvoorbeeld aangetrokken worden tot elkaars geur. Ook zorgen geuren voor een goede of slechte gemoedstoestand. Door geuren kan het zijn dat onze geest als het ware tevreden gesteld word. Natuurlijke etherische oliën worden daarom ook gebruikt bij aromatherapie. Meer informatie over aromatherapie, leest u hier.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, kunnen geuren veel herinneringen en emoties bij ons opwekken. Zo zal de ene een voorkeur hebben voor houtige geuren i.p.v. bloemige geuren, doordat deze geuren een bepaalde betekenis hebben gecreëerd  in de jeugd van diegene. Wij bieden veel soorten verschillende geursoorten aan, zodat er voor iedere voorkeur een geur is. Wij bieden kruidige geuren, bloemige geuren, zoete geuren, frisse geuren en poederige geuren aan. De geuren zijn verkrijgbaar in wax melts die te branden zijn in een geurbrander. Naast de wax melts en geurbranders die wij aanbieden, verkopen wij ook een ruim aanbod aan 100% natuurlijke etherische oliën. De etherische oliën zijn zeer geschikt voor het toepassen van aromatherapie.

de werking van geuren

© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel