Informatie over natuurlijke zeep

Natuurlijk zeep is een verzorgende zeep die kruiden, oliën en extracten bevat zonder synthetische stoffen.  In reguliere zepen zitten vaak de ingrediënten parabenen en SLS, deze droge de huid uit en zijn slecht voor de huid. Men gebruikt natuurlijke zeep voor de persoonlijke hygiëne maar ook als schoonmaakmiddel. In onze webshop vind u een ruim aanbod aan in natuurlijke zeep. Wij bieden natuurlijke zepen, zoals: aleppo zeep, savon de Marseille zeep, Afrikaanse zwarte zeep en olijfolie zeep. Een écht stuk natuurlijk stuk zeep reinigt de huid mild en is niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Ook het houdt het de huid in balans.

Lees verder of ga direct naar ->> Natuurlijke zeep assortiment

Het verschil tussen fabriekszeep en natuurlijke zeep

Er zit wel degelijk een groot verschil tussen fabriekszeep en natuurlijke zeep. Natuurlijke zeep is een stuk beter voor de huid en bied vele voordelen ten opzichte van fabriekszeep. Fabriekzeep wordt vaak gemaakt van goedkope grondstoffen in grote ketels. Als basis hiervan worden ingrediënten zoals dierlijke vet of palmolie gebruikt, deze hebben geen verzorgende eigenschappen voor de huid. Daarnaast worden ook schuimverbeteraars, conserveermiddelen, synthetische geur- en kleurstoffen, stabilisatoren en nog meer toegevoegd aan de reguliere fabriekszepen. Deze ingrediënten kunnen de veroorzakers zijn van huidirritaties.  Door de toegevoegde synthetische stoffen raakt de huid snel uitgedroogd en gevoelig. Wanneer u dus last heeft van een droge huid, kunt u zich zelf afvragen of dit misschien aan het door u gebruikte reinigingsmiddel ligt. Bij 100% natuurlijke zeep worden geen synthetische stoffen toegevoegd en zijn dus niet schadelijk voor de huid en/of het milieu. De basis voor natuurlijke zeep bestaat uit plantaardige oliën en vetten. Deze heeft geen conserveringsmiddelen en de kleur van de zeep is van natuurlijke oorsprong. Wanneer er geur is toegevoegd aan een 100% natuurlijke zeep is deze van etherische oliën. In gebruik is het verschil tussen natuurlijke zeep en fabriekszeep zeer goed te merken.

Waarom een natuurlijke zeep beter is voor de huid

De huid is een gevoelig en doordringbaar orgaan en men dient hier dan ook voorzichtig mee om te gaan. Het is van belang dat de huid gezond is en in balans blijft. Een natuurlijke zeep zorgt voor een milde reiniging van de huid. Bij het gebruik van een reinigingsmiddel wordt altijd wel een beetje huidvet weggepoetst. Het voordeel aan natuurlijke zeep is dat deze verzorgende oliën bevat  en voor een terug vettende werking zorgen. Hierdoor is de huid beschermd tegen uitdrogen. Natuurlijke zepen bevatten alleen ingrediënten die afkomstig zijn uit de natuur, denk hierbij aan ingrediënten zoals: aloe vera, kruiden, minerale klei en arganolie. Natuurlijke zeep zorgt voor een milde reiniging van de huid terwijl deze tegelijkertijd word gevoegd en verzacht.

 

© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel