Informatie over massage olie

Massage olie wordt gebruikt zoals de naam het al zegt tijdens een massage. De massage olie zorgt ervoor dat de handen makkelijk glijden over de huid en de massage niet stroef of pijnlijk verloopt. Massage oliën bestaan vaak uit basis oliën in combinatie met toegevoegde etherische oliën of parfumoliën. Massageolie wordt in verschillende geuren, kleuren en samenstellingen geproduceerd. De keuze voor een specifieke olie is afhankelijk van hoe gevoelig u bent, of u allergieën heeft, uw huidtype en welke geuren u prettig vindt ruiken. Een goede massage olie kleeft niet en heeft geen nare indringende geur. Ook dient de massage olie niet snel door de huid opgenomen te worden, maar ook niet te langzaam. Een goede massage olie kent een goed evenwicht met het glijden en is niet te glibberig. Veel gebruikte basisoliën voor het samenstellen van massage olie zijn: amandelolie, abrikozenpitolie, druivenpitolie, sesamolie, perzikpitolie, zonnebloemolie, soja olie, macadamianoot olie, jojoba olie en avocado olie. Meer informatie over deze basisoliën en voor welke huid deze geschikt zijn, leest u op de pagina basisoliën.

Informatie over massage olie | De juiste massage olie kiezen

Het is heerlijk om je te kunnen ontspannen tijdens een massage na een drukke werkdag. Een massage kan er niet alleen voor zorgen dat men tot rust komt. Maar kan ook voor een opgewekt gevoel van het lichaam zorgen. Bij het geven van een massage is het van belang dat de juist massage olie hiervoor word gekozen. Dit omdat elke massage olie zijn eigen effect en werking heeft. Massage oliën voeden en verzorgen de huid en zorgt voor een beschermlaagje op de huid. Om een voedend en verzorgend effect te krijgen op de huid, moet de olie wel 100% plantaardig zijn en vitaminen bevatten. De meest gebruikte basis oliën voor massage olie zijn: amandelolie, jojoba olie en avocado olie. Amandelolie heeft een milde geur en is mild voor de huid. Amandelolie is een ideale basisolie voor een massage, omdat de olie niet andere geuren in de ruimte zal overtreffen. Ook kan amandelolie goed gemengd worden met etherische oliën, voor het toevoegen van geur tijdens de massage. Naast amandelolie is jojoba olie een veel gebruikte basis olie voor massages. Deze olie word goed geabsorbeerd door de huid en is rijk aan vitaminen en veel minerale stoffen. In Mexico en Australië behoort jojoba olie tot een van de beste huidverzorgingsproducten. Net zoals bij amandelolie kan jojoba olie goed gemengd worden met etherische oliën. Dit omdat jojoba olie vrijwel geurloos is en geen andere geuren zal overtreffen. Bij mensen die last van een droge huid hebben is avocado olie als basisolie tijdens een massage, een absolute aanrader. Avocado olie maakt een ruwe en droge huid zacht en bevat veel voedende stoffen.

Massage olie en de verschillende geursoorten

Naast de basisoliën zijn er ook vaak geuren aan massage oliën toegevoegd. De neutrale massage oliën bestaan alleen uit basisoliën. Een geur in massage olie kan het extra ontspannend effect geven tijdens de massage. Geuren roepen gevoelens op en zorgen daardoor voor een bepaalde stemming van iemand. Lees hier meer over in het artikel, de werking van geuren. Een geur in een massage olie mag niet te sterk worden, dit kan juist het tegenovergesteld effect hebben van wat men wilt bereiken. U kunt ook zelf een massage olie samenstellen. Dit doet door bijvoorbeeld 50 ml te mengen met een klein aantal gewenste etherische olie. Populaire etherische oliën die veel in massage oliën worden gebruikt zijn: Neroli, Rozen, Jasmijn en Lavendel. Rozen olie heeft een verleidelijke geur. De geur van rozen wekt gevoelens als harmonie en liefde op. Rozenolie verzorgt de huid en maakt de huid glad, tegelijkertijd heeft de rozenolie een verjongende werking op de huid. Rozenolie echter een dure etherische olie, dit heeft met de productie en de populariteit van het product te maken. Om rozenolie te maken zijn namelijk heel veel rozenblaadjes nodig.  Rozenolie prikkelt de zinnen en werkt ook erotiserend. Naast rozenolie is neroli ook een veel gebruikte geur in massageoliën. Nerolie ruikt naar bloemen en heeft een lichte geur van lelies. De geur nerolie heeft een ontspannend effect op de mens. Neroli kan ervoor zorgen dat gespannen spieren los komen en als antistressmiddel. Nerolie maakt de huid soepel en zacht. Ook lavendolie is een van de meest gebruikte etherische olie in massage olie. Lavendel heeft een frisse geur en werkt ontspannend. Ook kan lavendel stimulerend werken en zorgen voor innerlijke rust. Dan als laatste de jasmijn olie, deze wekt bij mensen blijdschap op en ontspanning. De jasmijn olie kan voor het verdwijnen van angsten en depressies zorgen.

Informatie over massage olie | Massage olie met arganolie

In ons assortiment aan massage oliën, vind u het ingrediënt arganolie veel terug. Arganolie is een wonderolie voor haar, huid en nagels en word daardoor veel in massage olie toegevoegd. Een massage olie die 100% plantaardige arganolie bevat, verstevigt, hydrateert en hersteld de huid. Arganolie heeft een hooggehalte aan anti-oxidanten en natuurlijke vitamine E, deze componenten zorgen voor vertraging van rimpelvorming. Arganolie trekt snel in de huid en is een ideale olie om voor massages te gebruiken. Arganolie wordt ook wel het goud van Marokko genoemd vanwege de schaarsheid en bewerkelijkheid van deze olie. Vooral de grote hoeveelheden vitamine E die arganolie bevat, beschermen de huid tegen vrije radicalen. Wat uiteindelijk ervoor zorgt dat de veroudering van de huid tegengaan word. De olie is een van de beste huidverzorgingsproducten voor het tegengaan van het uitdrogen van de huid. Arganolie geeft soepelheid aan de huid en voorkomt dehydratie. De olie wordt wereldwijd  al eeuwenlang gebruikt voor therapeutische doeleinden. De massage olie met arganolie, bieden wij aan van de merken Artalep en Collines de Provences.

Heeft u vragen over massage olie? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of per telefoon. Wij hebben een professioneel team voor u klaar staan, die u het juiste advies kan geven op het gebied van massage olie. Onze webshop kent een duidelijke voorraad indicatie. Wanneer een product op voorraad is en u besteld deze op een werkdag voor 15:00, heeft u deze de volgende dag in huis.

© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel