Wat zijn wax melts?

Wat zijn wax melts? Wax melts ook wel waxtarts, little hotties of scents genoemd zijn een soort van mini geurkaarsjes alleen dan zonder lont. Oftewel wax melts zijn blokjes gemaakt van was die een heerlijke geur bevatten. Wax melts zijn een goed alternatief voor wierook, geurolie en geurkaarsen. Wax melts zijn veilig en gemakkelijk in gebruik. U gebruikt een wax melt door deze op het schaaltje van een geurbrander te leggen met daaronder een brandend theelichtje. De warmte van het theelichtje in de geurbrander stijgt omhoog, waardoor het schaaltje van de brander verwarmt word en de wax melt langzaam opsmelt. Wanneer de was van de wax melt geheel vloeibaar is, verdampt de geurolie uit de waxmelt en verspreid zich er een heerlijke geur in de ruimte. Wax melts hebben vaak een gewicht van tussen de 6 a 10 gram en geven zo’n 6 a 8 uur geur af. De duur van de geurafgifte is afhankelijk van de grootte van de wax melt, meestal staat dit wel bij wax melts zelf vermeld. De was van de wax melts verdampen niet, het is alleen de geur die verdampt. De was van de wax melt kan na gebruik hiervan eenvoudig verwijdert worden. Hoe u de wax melt gemakkelijk en eenvoudig uit een geurbrander verwijdert, leest u hieronder verder. Wax melts zijn niet giftig, maar zijn natuurlijk absoluut niet bedoeld voor consumptie! Wij adviseren daarom ook de wax melts op een veilige plaats te bewaren. Zorg ervoor dat kinderen of huisdieren niet in aanraking komen met de wax melts. | Wat zijn wax melts?

Wat zijn wax melts? | De voordelen van wax melts ten opzichte van geurolie.

De meest bekende manier van geur verspreiden via een geurbrander is door middel van geurolie. Maar vergeleken met een wax melt is geurolie best wel een beetje onhandig. Bij geurolie is namelijk vaak het geval dat het water of de geurolie in de geurbrander bijgevuld moet worden. En indien dit niet op tijd gebeurt kan het zijn dat het droog brand, bij een wax melt kan dit niet en is daarom ook veel veiliger. Daarnaast gaat geurolie minder lang mee, doordat deze steeds bijgevuld moet worden in de geurbrander. Ook is geurolie vaak prijziger dan wax melts. Wax melts zijn in kleine hoeveelheden verkrijgbaar en daardoor kan er vaker afgewisseld worden in geuren. Doormiddel van de wax melts te breken, kunt u uw eigen geur combinaties  creëren.

De voordelen van wax melts ten opzichte van geurolie:

-          Meer afwisseling

-          Vaak goedkoper qua prijs

-          De blokjes branden nooit droog waardoor het veiliger is

-          Gaat langer mee

-          Geeft meer geur af

Wat zijn wax melts? | De wax melts van Weallloveit.nl

Wij bieden een ruim aanbod aan in wax melts. De wax melts zijn in veel verschillen kleuren, geuren en vormpjes verkrijgbaar. De wax melts zijn in cupjes verpakking per stuk verkrijgbaar, in de vorm van een chocolade reep of in luxe glazen pot. Onze wax melts worden gemaakt van eco soya was, geurolie en eventueel kleurstof.  Voor de maak van eco soya was hoeft het regenwoud niet te wijken  en niemand hoeft er zijn eigen aanbouw voor op te offeren. De EcoSoya was komt uit Noord-Amerika en is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. De Eco Soya was die wij in onze wax melts gebruiker is 100% plantaardig, biologisch afbreekbaar en absoluut niet giftig. De wax melts die wij aanbieden in ons assortiment zijn met veel liefde, zorg en plezier met de handgemaakt door Weallloveit.nl. De verschillende soorten wax melts hebben allemaal een leuke naam gekregen, zoals: ‘home sweet home’ voor de sinaasappel-kaneel geur en ‘made bed’ voor de geur van frisse katoenbloem. Zit u favoriete geur er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan namelijk altijd open voor suggesties. Indien er veel vraag blijkt voor een bepaalde geur, zullen wij deze in het assortiment opnemen. De wax melts zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Het is alleen een kwestie van de wax melt op het schaaltje van de geurbrander leggen en een aangestoken theelichtje eronder plaatsen. Voor de wax melts in cupjes verpakking geven wij graag een tip: Open het cupje van de waxmelt en druk eerst zachtjes op de onderkant, hierdoor zal de wax melt er vanzelf uitvallen. Naast het grote assortiment aan wax melts bieden wij ook diverse geurbranders aan.

Wat zijn wax melts? | Tips en weetjes over waxmelts

-          Het is van belang dat wax melts altijd in een afgesloten verpakking zitten, dit is voor het behouden van de geur van de melts.

-          De geur van een wax melt gaat gemiddeld zo’n 8 uur mee. De duur van de geurafgifte is afhankelijk van de sterkte van de geurolie en de hoogte van de brander. Het kan zijn dat een geur van een wax melt langer dan 10 uur mee gaat.

-          Wanneer u de verdamping van de geur wilt stoppen, kunt u het theelichtje uitblazen. De was van de wax melt stolt dan in de brander en kan later weer gebruikt worden.

-          U kunt verschillende wax melts in een geurbrander combineren. Hiermee creëert u een compleet nieuwe geur. Voor het combineren van de wax melts kunt u de wax melts het beste in tweeën snijden.

-          Het verschil tussen wax melts en little hotties is de grootte van de melt. Little hotties zijn specifiek bedoeld voor het combineren van geuren in een geurbrander. Bij wax melts kan dit ook, alleen dan kunt u deze het beste in tweeën snijden.

-          Het kan heel soms voorkomen dat een wax melt in een geurbrander gaat walmen, dit houd in dat de verdamping goed zichtbaar is. Dit kan geen kwaad.

-          Wanneer u de was van de wax melt uit de geurbrander wilt verwijderen, kunt u dit het beste doen door middel van de  was vloeibaar te laten worden en dan te verwijderen met een stuk keukenpapier.

 

 

 

© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel