Wax melts

Wax melts ook wel waxtarts genoemd, zijn  blokjes gemaakt van was die een heerlijke geur bevatten. U kunt het vergelijken met een mini geurkaarsje, alleen dan zonder lont. Wax melts kunnen gebruikt worden in een geurbrander. Door een theelicht in een geurbrander te laten branden, stijgt de warmte naar boven en smelt de waxtart in het schaaltje. Wanneer de melt smelt komt er een heerlijk geur vrij die zich verspreid in de ruimte. Wax melts zijn ideaal voor in ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer, het toilet of op kantoor.

Wax melts | Voordelen van wax melts

Wax melts is afgelopen jaren steeds populairder geworden. Toch is geurolie nog de meest gebruikte manier voor het verspreiden van geur via een geurbrander. Dit komt hoofdzakelijk doordat geurolie een stuk bekendere manier is dan wax melts. Ten opzichte van het branden van geurolie in een geurbrander, bieden wax melts een hoop voordelen met zich mee. Voordelen van wax melts in een geurbrander ten opzichte van geurolie is bijvoorbeeld dat een melt een precieze hoeveelheid is voor het schaaltje van de geurbrander. Daarnaast hoeft er bij het gebruik van wax melts niet steeds bijgevuld te worden. Wax melts zijn zuiniger in gebruik dan geurolie en branden langer, waardoor er minder oplettendheid is vereist. Wax melts zijn in veel verschillende geuren verkrijgbaar en er is maar een wax melt per keer nodig. Doordat er maar een waxmelt per keer nodig is, kunt u veel verschillende geuren afwisselen. Ook kunt u met de wat  kleinere formaat wax melts geurcombinaties creëren, door twee soorten wax melts tegelijk te branden in een geurbrander. De grotere wax melts kunt u eventueel afbreken en daardoor ook combineren.

Wax melts | Het gebruik van wax melts

Waxmelts zijn zeer eenvoudig in gebruik. Het enige wat u nodig heeft is een theelicht, geurbrander en een wax melt. Steek het theelicht aan en plaats deze in de opening onder het schaaltje van de geurbrander. Leg de wax melt in het schaaltje van de geurbrander. Na een aantal minuten zal de waxmelt gaan smelten en vloeibaar worden. Wanneer de wax melts gaan smelten zal de geur zich al snel door de ruimte verspreiden en is al snel ruikbaar. Er zijn speciale wax melts die krimpen wanneer deze na 12 uur niet meer gebrand is. Doordat deze wax melts krimpen laten ze los van de geurbrander en zijn ze eenvoudig te verwijderen. Wanneer bij een waxmelt niet het geval is dat deze krimpt en u was wilt verwijderen, kunt u dit het beste doen doormiddel van een stukje keukenpapier. U kunt de was van de wax melts verwijderen wanneer deze nog vloeibaar is. 

 

© 2013 - 2017 Weallloveit.nl wax melts, geurbranders en geurkaarsen. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel